Kinderinfectieziekten & immunologie

Vakgroep kinderinfectieziekten en immunologie van het Amalia kinderziekenhuis en het  Radboudumc Expertisecentrum Immuundeficiëntie en Autoinflammatie (REIA)

Dr. Stefanie Henriet,

Kinderarts infectioloog/immunoloog

 

Studie geneeskunde aan de Universiteit van Gent en specialisatie kindergeneeskunde aan het Universiteitsziekenhuis Brussel.

Van 2006 tot 2008 gewerkt als kinderarts met als aandachtsgebied infectieziekten/immunologie in het Centre Hôpital Robert  Debré in Parijs, Frankrijk.

2015 promotie aan de Radboud Universiteit: “Aspergillus nidulans and Chronic Granulomatous Disease: a unique interaction”.

2011 tot 2013 fellowship kinderinfectieziekten/immunologie in het Radboudumc met stages in het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Great North Children’s Hospital, Newcastle upon Tyne, Verenigd Koninkrijk.

Sinds 2013 werkzaam als kinderarts infectioloog/immunoloog in het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc.

Dr. Koen van Aerde,

Kinderarts infectioloog/immunoloog

 

Studie geneeskunde en specialisatie kindergeneeskunde aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum.

Van 2012 tot 2014 gewerkt als algemeen kinderarts in Stanger hospital, Stanger, Zuid Afrika.

Sinds 1 januari 2015 werkzaam als infectioloog/immunoloog in het Amalia kinderziekenhuis van het Radboudumc.

 

Mevr. Riet Strik-Albers,

Verpleegkundig specialist kinderinfectieziekten/immunologie

 

Opgeleid als verpleegkundige in het Maasziekenhuis te Boxmeer.

In het Radboudumc werkzaam sinds 1992. Op diverse afdelingen binnen het Amalia Kinderziekenhuis gewerkt en de opleidingen kinderverpleegkundige en senior verpleegkundige behaald.

Vanaf 2010 werkzaam als verpleegkundig specialist kinderimmunologie en infectieziekten met als aandachtsgebieden kinderen met hiv en kinderen met een humorale immuundeficiëntie.

Sinds 2013 tevens werkzaam als verpleegkundig specialist immunologie voor volwassen patiënten in het Radboudumc Expertisecentrum Immuundeficiëntie en Autoinflammatie (REIA).